Where is your God?Haft diskussioner med Ekman ikväll, mycket roligt. 
Ett ämne som var lite seriösare var religion. Med allt lidande som finns i världen, hur kan man tro att en Gud finns? Och om han skulle finnas - varför supporta någon som är så ond?
Vart finns er Gud när all ondska inträffar? Vart finns er Gud när barn far illa?
Varför är de religiösa så egoistiska och tänker att Gud valt att rädda just DIG, och straffa andra med olika medel värre än hos en tortyrkammare? Och du har ändå mage att vara nöjd, glad och tacksam?
Vad gör att han tycker bättre om dig än andra? Varför är du värd att bli räddad framför andra?
Det finns många frågor att ställa, de flesta har jag svar på och det är; Gud finns inte.
Om han finns kan han gärna bevisa motsatsen för jag tror inte alls på honom, vill han ha anhängare får han jobba lite. 
Jag menar inte bara den kristna guden, jag menar alla gudar inom alla religioner, eftersom alla religioner egentligen skulle kunna vara samma religion, bara det att man blandat in sina egna kulturer i religionerna. 

En rolig grej vi skrattade åt var att i framtiden kanske någon hittar en Harry Potter bok och så börjar alla dyrka Harry Potter. "Hah din Jesus kanske kunde gå på vatten, men Potter - åh du ska bara veta vad han kan göra. Flyga på kvastar och prata med ormar... Den du! Här häng en blixt runt halsen, vi har högmässa klockan tolv, kom ihåg glasögonen!"

Man kan ju skämta om det, men jag tycker att religion är skrämmande. Det finns inget som kan utöva så mycket makt över människor som religion.
Religion = Krig.
Humanism = Fred.Det är min åsikt, vet att ni religiösa tänker på erat sätt och har redan egna åsikter om detta, jag förstår att ni tänker som ni gör och accepterar det, så acceptera mina tankar här.

Comments
Postat av: Lucifer

Den enda godtagbara ursäkten gud har för allt ont som sker i världen skulle vara att han inte fanns...

2011-09-09 @ 02:23:25
Postat av: BabyStrange

Jag måste bara undra eftersom dina inlägg om religion brukar ha en liten "disclaimer" på slutet om du brukar bli påhoppad av arga religiösa här? o.OSedan; tycker du inte det är lite väl förenklande att säga att religion är lika med krig och humanism är lika med fred? Även om det inte fanns någon religion skulle det väl finnas en miljard andra saker att slåss om?

2011-09-09 @ 02:33:49
URL: http://poetsaredepressed.blogspot.com/
Postat av: Gabriella

Jag respekterar alla för sina åsikter, så länge de lämnar mig ifred med mina. Och för mig existerar han inte, utan är obekväm så fort Gud dras in i bilden.Fantastiskt kul tanke med Harry Potter. Tyvärr kommer vi ju inte leva länge nog att se det ske, men det är väl inte helt omöjligt. ;3

2011-09-09 @ 11:18:36
URL: http://damina.net
Postat av: Avarquare

Lucifer: PRECIS !!

2011-09-09 @ 12:50:55
URL: http://avarquare.blogg.se/
Postat av: åsa

Massa + på det.Kan tipsa om skeptikerrörelsen för andra relaterade frågeställningar: http://skepchick.se/

2011-09-10 @ 10:17:25
URL: http://septikemi.blogspot.com

Comments:

Name:
VIP

Mail:

URL/Blogg:

Comment:

Trackback
RSS 2.0