11 September

Har tittat på svt halva dagen, grinat typ hela tiden. Jag hatar att se folk lida. Brukar aldrig gråta men när jag ser sådana här scener (fast vi sett dem så många gånger under de här åren) kan jag inte hindra tårarna från att stiga. Blir så ledsen, varje gång jag tänker på det.
Och förutom det man jämt tänker på - flygplanen i world trade center, tog dom upp annat som får en att vilja dö av skam över mänskligheten. 
Tex Guantanamo grejen var helt absurd, jag kan inte ens beskriva allt fångarna tvingas utstå, det är för hemskt.
En tjock amerikansk brud försökte rättfärdiga sig för att hon skrivit "förbättrade tortyrmetoder" för "sitt lands skull". Hon verkade hemskt stolt över sitt verk. Patriotisk och blåst.
Samtidigt har en tysk irakisk kille lidit helt i onödan i fyra år i det där fängelset, när amerikanerna insåg att han var oskyldig fick han inte ens en ursäkt, inget skadestånd, ingenting.

Bilderna och berättelserna från fängelset fick mig att vilja gråta, spy och hata alla som hade med det där att göra.
Och en Amerikansk man hade "svikit sitt land" för att hans samvete fick honom att försöka hjälpa fångarna genom att smuggla ut deras namn till ngn kvinna som ville hjälpa till. Kvinnan tog honom som en bluff och han blev satt i fängelse och blir nu av med allt han äger för att myndigheterna tycker att han svikit Amerika.
Allt är som en dålig jävla film.
Det jag mest tänkt på idag är en bild av när USA visade sitt rätta jag och attackerade Irak och Afghanistan. Jag tror det är i Irak; en bild av tre kvinnor som sitter och skriker och gråter mitt bland döda kroppar och sårade människor. Det högg i mitt hjärta och jag kan inte få bort bilden ur huvudet. 
jag undrar bara detta: Varför hedrar man inte de människor som farit offer för kriget Amerika fört i mellanöstern? Varför är deras lidande mindre värt än Amerikanernas? 

11 september ägnar jag inte bara tankarna åt offrena i USA, utan även åt offrena i Irak, Afghanistan och andra delar av världen som har blivit utsatta av den våg av våld och förtryck som Bush och USA ägnat sig åt de senaste tio åren. 

Vila i frid.


Comments
Postat av: Catharina

<3

2011-09-11 @ 21:41:17
URL: http://www.catharina-kroken.blogspot.com

Comments:

Name:
VIP

Mail:

URL/Blogg:

Comment:

Trackback
RSS 2.0