日本海 , it's a fucking disaster

Har funderat över varför jag har en konstig känsla i kroppen. Ni vet den där känslan då allt säger "FEL"?
Kom på att den kom så fort jag slog på tvn i Thailand och såg mitt älskade Japan dränkas i vatten.
Förstår inte att det händer, landet och folket... det är ett så insanebra land och så ska de råka ut för det här.

Kände mig direkt orolig, först gick tankarna till mina vänner som studerar i Japan, sedan till min Japanska lärare och hennes familj och vänner. Sedan Junichi och alla andra Japaner som jag pratat mycket med på internet och blivit kompis med. Därefter alla rockstjärnor som jag avgudat i många år, och sedan alla skådespelare och människor man bara sett på tv lite random.
Alla tänker man på, gamla människor, unga människor, män och kvinnor, barn, folk man känner, folk man inte känner... man känner för alla, oroar sig för alla. Hoppas på det bästa, för hoppas måste man göra. Även om det känns som inledningen på jordens undergång.

Och allt känns så fel. Mitt hjärta bultar i halsen så fort jag tänker på det. Jag har ont i magen och får tårar i ögonen när jag sätter mig och tänker för mycket.
Det här gör mig så totalt nere. Andra katastrofer påverkar såklart mig, men inte såhär djupt, inte såhär personligt. Japan har i många många år varit en sådan stor del av mitt liv. Min dröm har alltid varit att åka dit, mitt hjärta har alltid klappat för naturen och kulturen, folket... Nu har städer försvunnit, hela städer bortspolade, det låter så otroligt. Det är så hemskt.

Här kan man söka på de man oroar sig för och se om de lever...
http://japan.person-finder.appspot.com/

Jag har sökt och hittat alla utom en. Hoppas på att det inte är att han är oskadd som gör att han inte ens dyker upp när man söker på honom, för jag skulle bryta ihop helt om han eller någon av hans familj försvunnit. Tänker på honom varje dag. Jag oroar mig för honom och många andra, och jag kan inte sluta tänka på dem.
En del av mig vill säga att jag överdriver, men en annan del säger alltid "men det skulle kunna ha hänt honom/henne... "
Och jag har drömt mardrömmar om folk som flyr från vattenmassor, vattnet sveper med sig alla jag älskar hur fort de än springer. När jag vaknar kommer jag på att det är verklighet för så många tusen miljoner människor. Det är en jävla smärtsam verklighet, och det kommer bara mer och mer som gör livet hårt för Japanerna.

Kan inte denna mardröm bara sluta?Comments
Postat av: Jennie

<3<3<3

2011-03-16 @ 08:14:38
URL: http://jenniemandl.blogg.se/
Postat av: Annely

Det är så hemskt, fattar det inte.SV: tack som fan, snögging :*

2011-03-18 @ 17:22:21
URL: http://ereshkigal.webblogg.se/
Postat av: alice 巧兒

Man blir helt förkrossad :(

Älskade Japan <3

2011-03-18 @ 22:47:14
URL: http://sometimesithelps.blogg.se/
Postat av: Annely

SV: Jag fixar setlisten åt dig när jag är hemkommen ;)

2011-03-19 @ 11:40:20
URL: http://ereshkigal.webblogg.se/

Comments:

Name:
VIP

Mail:

URL/Blogg:

Comment:

Trackback
RSS 2.0