Im In Pain

www.angest.se

Social Fobi

OBS!
Skulle vara skönt om ni kan LÄSA, försöka FÖRSTÅ varför jag är som jag är. Vet att det är svårt att sätta sig in i min situation, det är ju inte vanlig blygsel utan en FOBI, jag klarar helt enkelt inte av allt andra klarar av. Kommentera gärna så jag vet om någon överhuvud taget läser det här, och försöker att förstå, det är ett riktigt helvete för mig och jag orkar inte med allt längre. Har kommit långt i färd mot att bli bättre men det skulle vara mycket lättare om folk förstod mer och accepterade det som man accepterar folk som har Orm Fobi.

Lärare är VÄRST.

***

http://web.telia.com/~u50103696/


"Den som lider av social fobi har en oproportionerlig rädsla för att dra på sig uppmärksamhet, bli bedömd och avvisad i olika sociala situationer. Man kan vara rädd för att man ska bete sig avikande vid exempelvis måltider, fester, sammankomster och arbetspauser.

Man är rädd att man ska rodna, stamma, darra eller på något annat sätt göra bort sig. Svårighet att se andra människor i ögonen tillhör också fobin.
På grund av att den som lider av social fobi har svårt att se folk i ögonen, inte säger så mycket, inte deltar i sammankomster kan denne bli betraktad som arrogant, otrevlig och ointresserad av sin omgivning.

Den sociala fobin kan vara generaliserad, då rädslan finns i de flesta sociala situationer eller mer specifik då rädslan bara uppkommer i en eller ett fåtal sociala situationer.
De vanligaste situationerna är:
* Tala inför publik
* Prata med auktoritetspersoner (chefer, lärare, läkare)
* Prata i telefon
* Bli iakttagen när man gör något
* Äta bland andra människor
* Skriva bland andra människor
* Skriva prov, tentor
* Kontakter med motsatta könet

När man utsätter sig eller förväntar sig att utsätta sig för de fruktade situationerna är det vanligt med psykosomatiska symptom förutom ångesten som:
* Hjärtklappning
* Skakningar, darrningar
* Svettningar
* Muskelspänning
* Muntorrhet
* Yrsel
* Huvudvärk
* Andnöd
* Tryck över bröstet "
(två sista är dom som jag får mest)

" Det finns också socialfobiker som inte upplever dessa psykosomatiska symptom, men som istället upplever stark självmedvetenhet, rädsla och fruktan.
För att slippa rädslan undviker man den skrämmande situationen.
Detta kan i en del fall leda till en i det närmaste total social isolering.

Social fobi förekommer ofta tillsammans med låg självkänsla och en rädsla för kritik. Depression är också vanligt tillsammans med social fobi. Man kan också drabbas av en fixering vid sitt utseende. Att man är ful och att man inte duger som man är. "

Wikipedia:
Social fobi är en psykisk störning som karakteriseras av rädsla för sociala situationer. Diagnosen kategoriseras som ett ångestsyndrom[1] eller en neuros[2].

En person med social fobi försöker ofta undvika sociala situationer på alla möjliga vis. Man ska inte förväxla social fobi med vanlig blyghet; social fobi är ett verkligt handikapp som förhindrar den drabbade att leva ett normalt liv.
Det kan vara mycket besvärligt att ha ett fungerade liv när man har social fobi; vardagliga saker som att jobba, gå i skolan, åka buss och handla är ofta väldigt jobbiga.


Därför börjar dessa personer ofta att isolera sig mer och mer. Detta skapar en ond cirkel då den sociala fobin ofta blir värre och värre på grund av att de inte träffar några människor och rädslan för sociala situationer växer.

Ofta vet omgivningen inte om att en person lider av social fobi, eftersom personen lärt sig dölja det. Det finns flera sätt att behandla social fobi. "


Trött på allt nu , igen , som vanligt.
Känns väldigt jobbigt just nu, jag känner mig ensam, vet inte varför men jag vill typ. Skrika.

***

You are in pain

But I am who I am so I do what I can, when I can
but I can't really do a damn thing . . .


Comments
Postat av: sandra wistrand

usch va hemskt!!:(

2008-11-08 @ 10:44:09
Postat av: Anonym

Jag förstår dig sötnos! och jag älskar dig ändå! ^^, <3

2008-11-10 @ 01:21:35
Postat av: äwä

mitt namn kom inte med på förra? :( med de va från mig ^^,

2008-11-10 @ 01:22:24
Postat av: Gerd

Älskar dig. Du är modig som skriver det här. PUSS

2008-11-23 @ 19:03:58
Postat av: Karin

tack mamma <3 Älskar dig !! :*

2008-11-24 @ 21:31:48

Comments:

Name:
VIP

Mail:

URL/Blogg:

Comment:

Trackback
RSS 2.0